TED


Så här års när mörkret ligger som ett tjockt täcke och man liksom blir chockad när man ser en strimma solljus så behöver man fylla på ordentligt med bra saker. God mat, roliga humorklipp, bra musik och inspiration.

Jag löser en del genom att kolla på TED talks.

TED talks finns inom en massa områden som utbildning, vetenskap, teknik och psykologi bland, och är korta inspirationsföreläsningar av, ofta, riktigt bra talare och föreläsare. En av dessa har jag tittat på ett antal gånger; How to stop screwing yourself med Mel Robbins, en amerikansk inspiratör, författare och radiopratare. Cirka 20 minuters ren inspiration för att få den där, bekanta, ändan ur vagnen.

När vi driver eget företag, jag och Per, så hänger det ju på oss, att lossa på det där arslet (sorry!), och börja skaka lite rumpa istället. Shake that booty!

Mel Robbins beskriver det som ett väldigt simpelt jobb, att göra det man vill, lyckas med sina mål, skapa sin egen framtid (eller vad det nu är man tänker på), men inte att det för den skull är lätt.

Ibland känner man så, att även om det man gör/vill göra är roligt, intressant och utvecklande, så är det i välbehövligt att få den där aha-känslan och pushningen för att ta sig upp ur soffan/sängen/caféstolen.

Sluta trycka på snoozeknappen och börja göra saker! Lätt sagt, eller hur? Svårt när sängen är varm och mjuk och rummet är kallt och mörkt... Men baske mig, imorgon startar jag, hänger du på?

Fyll på energi och kolla in klippet! //Vi ses!

#TEDtalks

Utvalda inlägg
Senaste inlägg