Partridge in a pear tree...


För ungefär 10 år sedan var jag på en julkonsert i Blå Hallen i Stockholm, jag kommer inte i håg vilken eller vilka körer som sjöng, men jag kommer ihåg känslan under konserten. Vid ett tillfälle stod kören uppe på balkongen, ovanför och runtom oss i publiken, och sjöng Carol of the bells. Otroligt maffigt med den akustik som finns i Blå Hallen, där sången liksom ekade mellan väggarna och man var mitt i den.

Ett annat julmusikminne som jag har är från alla luciatåg jag har gått mellan 6 årsåldern till typ 18 år. Då var ofta en favorit Det strålar en stjärna. Antar att det berodde på att vi sjöng någon stämma i den och jag tyckte det var jättehäftigt med stämmor... :-)

Nu är ingen av dessa två julmelodier något som jag dansar omkring särskilt mycket till under december månad, men de finns som en julmusikgrund för mig. Nuförtiden är det mer Michael Bublés jazziga versioner av gamla godingar, Mariah Careys nyklassiker All I want for Christmas eller den folkliga Fairytale of New York som spelas. Eller varför inte Norm MacDonalds The twelve days of christmas... :-) Kolla in den vetja!

Om inte annat så kan man höra (och se) en hel del amerikanska julklassiker (och eventuellt någon brittisk som kan ha smugit med in...woops!) nu i december på Tumbascenen i Tumba.

Kanske är det just din favvis som vi kör?

#julkonsert #blåhallen #normmacdonald

Utvalda inlägg
Senaste inlägg