Partridge in a pear tree...

December 2, 2016

För ungefär 10 år sedan var jag på en julkonsert i Blå Hallen i Stockholm, jag kommer inte i håg vilken eller vilka körer som sjöng, men jag kommer ihåg känslan under konserten. Vid ett tillfälle stod kören uppe på balkongen, ovanför och runtom oss i publiken, och sjöng Carol of the bells. Otroligt maffigt med den akustik som finns i Blå Hallen, där sången liksom ekade mellan väggarna och man var mitt i den.

Ett annat julmusikminne som jag har är från alla luciatåg jag har gått mellan 6 årsåldern till typ 18 år. Då var ofta en favorit Det strålar en stjärna. Antar att det berodde på att vi sjöng någon stämma i den och jag tyckte det var jättehäftigt med stämmor... :-)

Nu är ingen av dessa två julmelodier något som jag dansar omkring särskilt mycket till under december månad, men de finns som en julmusikgrund för mig.  Nuförtiden är det mer Michael Bublés jazziga versioner av gamla godingar, Mariah Careys nyklassiker All I want for Christmas eller den folkliga Fairytale of New York som spelas. Eller varför inte Norm MacDonalds The twelve days of christmas... :-) Kolla in den vetja!

Om inte annat så kan man höra (och se) en hel del amerikanska julklassiker (och eventuellt någon brittisk som kan ha smugit med in...woops!) nu i december på Tumbascenen i Tumba.

Kanske är det just din favvis som vi kör?

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

Biljettsläpp 25 april...

March 12, 2019

1/4
Please reload

Senaste inlägg

April 14, 2019

April 6, 2019

October 26, 2017

October 1, 2017

August 30, 2017

August 12, 2017

July 23, 2017

Please reload

Arkiv