Sneaky peaky


Den röda brittiska telefonkiosken på bilden köpte jag i London för två år sedan. Ni vet ju själva hur lätt det är att dras med i kitsch när man besöker en storstad i julhandeln. Nåväl, den brukar glänsa fint i granen och kommer så göra även den här julen. Detta trots att jag minns inköpet med inte så lite pinsamhet...

Vi köpte den på flygplatsen på väg hem igen och vi var inne i en sån där flygplatsboutique, när drummeln kom fram. Jag alltså.

Jag råkar, till min stora förlägenhet, drämma ner en hel hylla sådana där glaskulevarianter. Glas. Verkligen överallt.

Jag vill bara dö en smula och sakta begravas under det välpolerade boutiquegolvet. Personal rusade fram och, på ett väldigt brittiskt artigt sätt, menade att det inte alls var mitt fel. Typ nästan deras fel. Jag, som den är uppfostrad till, försökte generat hjälpa till att städa upp. Nej, nej, nej...det behöver du inte...

Jag kan väl i och för sig förstå det så här i efterhand. Dock plockade jag försiktigt upp en liten skärva och la den åter på hyllan, tog ett kort varv till i butiken, liksom för att påskina att jag inte alls var dödsgenerad, och strax därefter, som en glidande amöba, hade jag lämnat lokalen.

Men jag vill ju ha de där röda telefonkioskerna.

Per fick gå in och avsluta vårt ärende, i hopp om att personalen inte alls förstod att vi kände varandra...

Ja men, vad vill du säga med det här då?, undrar du säkert. Ja, det vet jag inte. Inte mer än att jag vill säga att julen kommer snart. Mer än så säger jag inte. Inte än i alla fall.

#jul #glas #telefonkiosk

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.